Наставникът на Милан Стефано Пиоли вярва, че в предстоящия сблъсък с Наполи неговият отбор ще покаже по-добра игра в сравнение с тази от загубите срещу Ювентус (0:1) и Пари Сен Жермен (0:3).

“Играчите ми имат желанието да променят настоящата ситуация. За първи път допускаме две поредни загуби в два директни сблъсъка, но ще трябва да покажем на терена, че имаме качествата на един постоянен отбор. Когато се изправяш срещу подобни съперници, трябва да показваш най-добрата си игра в продължение на 90 минути, като искаме точно това. Мисля, че в спорта и въобще във всекидневието не бива да мислиш за това, което си направил довчера, това е вече минало. Също така не бива да мислиш за това какво ще направиш през май или като цяло догодина. Трябва да живеем в настоящето, като следващият ни мач е най-важният.

Our style of play ▶️
Areas for improvement ⚽
Tomorrow’s game 🆚

🗣️ Coach Pioli previews #NapoliMilan#SempreMilan pic.twitter.com/ViToi8C4Y8

— AC Milan (@acmilan) October 28, 2023

Тази седмица двубоите ни не минаха както искахме. Направихме повече грешки отпреди и си платихме скъпо за тях. Утре имаме възможност да покажем, че сме по-добър отбор. Думите на Джорджо Фурлани, че целта ни е Скудетото? Работим с амбициозно ръководство, което е подредило клуба така, че да имаме много решения и да мислим мащабно. Това ни гарантира, че нашият отбор е конкурентоспособен. Целта ни е да спечелим титлата, това е сигурно. Не само ние я желаем, но това трябва да бъде нашата цел. Да, наистина се прибрахме от Париж изнервени и така е редно, защото даваме всичко от себе си, но без да постигнем желаните резултати. Просто трябва да преодолеем тази загуба и тогава ще бъдем спокойни и усмихнати.

Всъщност, всичко беше изяснено. Сега всичко е по-добре отпреди. Неверни неща ми бяха докладвани в пресзалата, което предизвика малко объркване. Но всичко е наред, всичко е изяснено и продължаваме напред. Вие сте тези, които извадихте думите на Давиде Калабрия извън контекст, защото той не говореше за своите съотборници, а за околната среда. Ние вярваме в нея и работим по определен начин на “Миланело”. Даваме всичко от себе си и ще вярваме до самия край. Но няма никакъв проблем. Говоря си с играчите и всичко е изяснено. Разбира се, че работим върху проблема ни с вкарването на голове. Това е аспектът, който ни наказва най-много. Липсват ни последният пас, завършващият удар и запълването на наказателното поле с повече играчи. Лука Йович и Ноа Окафор са добре, в групата са и са на разположение.

🗣️ #Pioli on the goal scoring problem: "Of course we are working on it, it's the most penalising situation. We're not lacking in approaching the area, but in the last pass and in filling the area". pic.twitter.com/1rEfRDBGxS

— Milan Posts (@MilanPosts) October 28, 2023

Караниците ни с Руди Гарсия в миналото? Казах ви, че не бива да мислим за вчера, а вие ме връщате години назад… Гарсия е отличен треньор, който имаше някои затруднения, но това е нормално за един нов наставник и сега той е на прав път. Липсва му Виктор Осимен, въпреки че през миналия сезон дори когато той отсъстваше отборът имаше чудесни резултати и загуби само срещу нас. Гарсия е треньор от топниво. Хвича Кварацхелия също заслужава голямо уважение. Той може да те нарани доста при ситуации един срещу един. Рубен Лофтъс-Чийк се възстанови от мускулната си травма, но сега страда от възпаление в коремната област. С всеки ден той се подобрява, но му липсва последната стъпка и със сигурност няма да бъде с нас утре. Има добър шанс да е готов за следващия ни мач”, коментира Пиоли на днешната си пресконференция.

🗣️ #Pioli on #Garcia: "He is certainly a very good coach and coaches a very good team. As is normal he had difficulties at the beginning, but now the team is playing well. It's true that Osimhen is missing, but that also happened last season". pic.twitter.com/sEcZsLG9xK

— Milan Posts (@MilanPosts) October 28, 2023
Последвайте канала ни в