Байерн (Мюнхен) гостува на третодивизионния Саарбрюкен в мач от 1/16-финалите на Купата на Германия. До последно провеждането на срещата не беше сигурно заради обилното количество дъжд и тежкото състояние на терена на "Лудвигспаркщадион". Байерн влиза в мача като абсолютен фаворит и е във впечатляваща форма, като в 13 поредни мача няма загуба и има 5 поредни победи във всички турнири.

Саарбрюкен не се представя особено убедително в Трета лига, като отборът е на 15-о място и има три поредни мача без победа. Днес тимът ще има изключително трудна задача срещу хегемона в германския футбол, но пък няма какво да губи.

В предишния кръг от турнира Саарбрюкен елиминира друг по-горестоящ отбор - втородивизионния Карслруе, след като го победи с 2:1. Баварците пък се справиха с аматьорския Пройсен (Мюнстер) и спечелиха с 4:0 като гост.

Unsere Startelf für das
Spiel gegen den @FCBayern 🔵⚫️👉 pic.twitter.com/NqYCYVyZMT

— 1. FC Saarbrücken (@ersterfcs) November 1, 2023

Статистиката показва, че Байерн и Саарбрюкен се срещат за пети път в турнира, а баварците неизменно продължават и в четирите предишни срещи.

Томас Тухел няма да използва в този мач все още контузените Леон Горетцка, Дайо Упамекано, и Рафаел Герейро, а Свен Улрайх и Нусаир Мазрауи пък са получили почивка и не попаднаха в групата.

🏆🟣 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐓𝐄𝐋𝐅 ⚫🏆#MiaSanMia #FCSFCB #packmas #DFBPokal pic.twitter.com/Eg577UlLAN

— FC Bayern München (@FCBayern) November 1, 2023

Томас Тухел е направил пет промени в сравнение с разгромната победа над Дармщат с 8:0. Така Мануел Нойер стартира отново на вратата за баварците, а Буна Сар стартира като десен бек вместо Нусаир Мазрауи. Атаката на Байерн ще води Ерик Максим Чупо-Мотинг, подкрепян от Льорой Сане, Томас Мюлер и Матис Тел. Юношата Франс Кретциг пък ще партнира на Йошуа Кимих в средата на терена.

БАЙЕРН (4-2-3-1): Нойер, Сар, де Лихт, Ким, Дейвис; Кимих, Кретциг; Сане, Мюлер, Тел; Чупо-Мотинг