Ливърпул приема Борнемут на “Анфийлд” в двубой, в който мърсисйадци ще се опитат да се реваншират пред феновете си за домакинската загуба от Нотингам Форест. Тя прекъсна перфектната серия на отбора на Арне Слот, който започна с три поредни победи в Премиър лийг. Ливърпул вече показа реакция след това поражение, след като през седмицата надигра Милан с 3:1 като гост. Сега ще се опита да направи същото и във Висшата лига.

В последния си мач Борнемут в големи периоди надигра Челси, но в крайна сметка допусна поражение с 0:1, което бе и първата загуба на “черешките” в първенството от началото на този сезон.

Двата отбора играха три пъти помежду си през миналия сезон, като и в трите мача победител бе Ливърпул.

Checking in to take on the Cherries 🙌 @Expedia | #ad pic.twitter.com/AzsGfFpSj2

— Liverpool FC (@LFC) September 21, 2024

Арне Слот е направил четири промени в сравнение с мача с Милан. Куивин Келъхър започва на вратата за сметка на контузения Алисон. Анди Робъртсън се завръща отляво на отбраната, а Луис Диас и Дарвин Нунес, който е титуляр за първи път през този сезон, влизат на местата на Коди Гакпо и Диого Жота. Новото попълнение Федерико Киеза отново е на пейката.

Андони Ираола е предприел три корекции от срещата с Чeлси. Кепа Арисабалага, Дийн Хуйсен и Хулиан Араухо стартират на “Анфийлд”.

Your Cherries on Merseyside 🍒 pic.twitter.com/U90qenzMvA

— AFC Bournemouth 🍒 (@afcbournemouth) September 21, 2024

Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Конате, Робъртсън, Гравенберх, Собослай, Мак Алистър, Гакпо, Салах, Нунес

Борнемут: Кепа, Керкез, Забарний, Хуйсен, Араухо, Кук, Кристи, Таверниър, Клуйверт, Семеньо, Еванилсон

Следвай ни: