Челси разби с 3:0 Уест Хям в столичното дерби между двата тима на "Лондон Стейдиъм" от 5-ия кръг на английската Висша лига. Никълъс Джаксън реализира първите две попадения в мача ('4,'18), а в 47-мата минута Коул Палмър оформи крайния резултат и убедителната победа на водения от Енцо Мареска тим.

По този начин Челси записа трета победа от началото на сезона в Премиър Лийг и временно се изкачи на второто място в класирането с 10 точки, 2 по-малко от лидера Манчестър Сити. Уест Хям е 14-и с 4 точки, като претърпя днес трето поражение.

В четвъртата минута Никълъс Джаксън получи пас от Джейдън Санчо, напредна по левия фланг, доближи вратата на "чуковете" и мушна по земя топката между краката на стража Алфонс Ареола.

В 11-тата минута Коул Палмър стреля на сантиметри встрани от целта от доста добра позиция и пропусна да удвои аванса на Челси в резултата.

Второто попадение за столичани все пак стана факт в 18-тата минута, когато отново Нико Джаксън изпрати топката в мрежата зад Ареола. Този път сенегалският нападател получи отлично подаване от централната зона на терена и се озова в чудесна позиция пред вратата на "чуковете". С техничен удар 23-годишният Джаксън порази целта и направи резултата 2:0.

В 30-мата минута имаше много спорно съдийско решение, като "чуковете" не получиха дузпа, въпреки че реферът Самюъл Барът вероятно трябваше да посочи бялата точка. Крисенсио Самървил падна в наказателното поле на Челси, след като бе задържан от Уесли Фофана, но дори след преглед на ситуацията в стаичката на ВАР, останаха сериозни съмнения относно това дали бе взето правилно решение.

Малко след това Мохамед Кудус изпрати топката във вратата на стража на Челси Роберт Санчес, но попадението правилно бе анулирано заради засада.

Две минути след началото на втората част нещата станаха още по-безнадеждни за "чуковете". След отлично проведена контраатака Нико Джаксън този път не вкара, но изработи гола на Коул Палмър, който с чудесен шут опъна мрежата зад Ареола, а топката се озова във вратата, срещайки и страничната греда.

До края на срещата не бяха отбелязани други голове, въпреки че победата на Челси можеше да се окаже и още по-изразителна.