Ливърпул надигра с 3:0 на своя стадион "Анфийлд" Борнемут в мач от петия кръг на английската Висша лига. Въпреки някои трудности в самото начало, домакините нанесоха два бързи удара на съперника си в средата на първата част и след това контролираха изцяло двубоя. И трите попадения бяха дело на южноамериканци. Колумбиецът Луис Диас се отличи с два гола (26',29'), а автор на третия стана уругваецът Дарвин Нунес в 37-мата минута.

Мачът започна кошмарно за Ливърпул, тъй като още в четвъртата минута гостите отбелязаха гол. Синът на нидерландската легенда Патрик Клуйверт - Джъстин, асистира на изпуснатия от отбраната на Ливърпул в наказателното поле Антоан Семеньо и ганайският нападател порази целта. Оказа се обаче, че Семеньо се е намирал в положение на засада, макар и минимална, поради което попадението бе отменено и резултатът остана 0:0.

Последваха силни минути за Ливърпул. В 13-тата минута пред Мохамед Салах се откри чудесен шанс за гол, но египетската звезда не успя да преодолее стража на гостите Кепа Арисабалага. Малко след това и започналият в стартовия състав уругвайски нападател Дарвин Нунес имаше прекрасна възможност да даде преднина на мърсисайдци в резултата, но ударът му бе твърде лек и не затрудни Кепа.

Ливърпул атакуваше, но и Борнемут имаше своите шансове, като Семеньо пропусна златен шанс, а малко след него домакините отговориха с опасна ситуация пред Кепа, при която колумбиецът Луис Диас не успя да реализира попадение.

В 26-тата минута Ливърпул все пак излезе напред в резултата. След дълго подаване на защитника Ибрахима Конате, тъкмо Диас бе изпуснат от защитата на "черешките", а Кепа Арисабалага действаше неориентирано и колумбийското крило наказа грешката на гостите.

Само три минути по-късно резултатът вече бе 2:0, а автор на попадението отново бе Диас. Играчите на Арне Слот осъществиха чудесна бърза атака, при която Диас получи топката в наказателното поле от Трент Александър-Арнолд и от близка дистанция я насочи в мрежата зад испанския страж на Борнемут.

В 37-мата минута Дарвин Нунес вкара страхотен гол за 3:0. След нова светкавична атака на мърсисайдци уругвайският нападател получи топката отдясно и завърши соловата си акция с великолепен изстрел, който не остави шансове на Кепа. Топката срещна десния страничен стълб и влетя в мрежата.

През втората част домакините в различни ситуации бяха близо до нов гол, но резултатът си остана непроменен. Удар на Дарвин Нунес бе блокиран от играч на Борнемут на голлинията в 67-мата минута. В 72-рата минута пък именно Нунес отстъпи мястото си на Федерико Киеза. Италианското крило записа първите си минути във Висшата лига след трансфера си от Ювентус това лято. Той дебютира за Ливърпул в последните секунди при победата с 3:1 срещу Милан в Шампионската лига по-рано тази седмица.

Днес синът на бившия италиански национал Енрико Киеза се включи добре, като бе активен и дори уцели греда в една ситуация, макар че в същото време бе и в положение на засада.

Така Ливърпул спечели четвърта победа в Премиър Лийг този сезон и се изравни по точки (12) с лидера Манчестър Сити. "Гражданите" все пак са и с мач по-малко, като утре приемат Арсенал в най-интересния сблъсък от кръга. Заради по-добрата си голова разлика Ливърпул към момента е първи, а единственото си поражение тимът допусна у дома преди седмица срещу Нотингам.