Шампионът Байерн постигна пета поредна победа в Бундеслигатa. Баварците спечелиха с 4:2 домакинството си на Хайденхайм от 11-ия кръг на Бундеслигата. С успеха Байерн се изкачи на първо място във временното класиране с 29 точки - на една пред Леверкузен, който е с мач по-малко. Хайденхайм заема 13-ата позиция с 10 точки към момента. В същото време Борусия (Дортмунд) се издъни, губейки с 1:2 гостуването на Щутгарт, който е трети с 24 точки. "Жълто-черните" са четвърти с 21 т.

Хари Кейн реализира два гола за победата на Байерн, натрупвайки общо 17 попадения от началото на сезона в Бундеслигата. Английският национал донесе преднина от 2:0 за баварците през първото полувреме. Кейн бе точен за 1:0 в 14-ата минута след подаване от Лерой Сане, който също бе близо до попадение в 33-ата минута, но пропусна.

В 44-ата минута обаче Сане добави втора асистенция на сметката си, центрирайки за втория гол на Кейн в мача. Звездата вкара за 2:0 след прецизен удар с глава.

Футболистите на Хайденхайм изравниха до 2:2 с два гола в рамките на три минути през второто полувреме. Тим Клайндинст намали изоставането на гостите на 1:2 в 67-ата минута, а в 70-ата Ян-Никлас Бесте направи резултата 2:2.

Само две минути бяха нужди на баварците отново да поведат. Португалецът Рафаел Герейро отбеляза за 3:2 в 72-ата минута, а крайното 4:2 оформи Ерик Максим Чупо-Мотинг в 85-ата.

Щутгарт нанесе втора загуба на вицешампиона Борусия (Дортмунд) за сезона, побеждавайки го с 2:1 като домакин. 

Вратарят на гостите Грегор Кобел спаси първата от двете отсъдени дузпи в мача в 11-ата минута. Тя дойде след нарушение на Кобел минута по-рано, но стражът отрази удара на Крис Фюрих. Домакините имаха претенции за нова дузпа в 23-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Борусия Дортмунд, но такава не бе отсъдена.

Гостите поведоха в 36-ата минута, когато Никлас Фюлкруг се възползва от отлично подаване на Юлиан Риерсон и от близко разстояние вкара за 1:0. Щутгарт изравни още до почивката, като в 42-ата минута Дениз Юндав бе точен за 1:1. В 62-ата минута топката се отби в гредата след изстрел на Марсел Забитцер при обещаваща атака на Борусия Дортмунд.

Домакините получиха правото да изпълнят втора дузпа и в 83-ата минута Серху Гираси донесе победата на Щутгарт.