Голмайсторът на Щутгарт Серу Гираси се завърна в игра и отбеляза 15-ия си гол в Бундеслигата от началото на сезона. Нападателят влезе като резерва и донесе успеха на своя тим с 2:1 в домакинството срещу Борусия (Дортмунд). Той се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него, в 83-ата минута. В 11-ата минута Крис Фюрих пропусна дузпа. Никлас Фюлкруг откри резултата при една от редките атаки на гостите в 36-ата минута, а Денис Ундав изравни в 42-ата минута.

Щутгарт изигра много силен мач и създаде поредица от чисти голови положения. Блестящи изяви на Грегор Кобел и слаби завършващи удари от страна на домакините запазиха резултата равен почти до края. След този успех “швабите” останаха на трето място, но вече имат аванс от три точки пред днешния си съперник.

🇬🇳😎 GUIRASSY IS BACK FOR VFB!

Big win for Stuttgart over Dortmund, they're now up to 3rd as it stands. 🔴⚪️ pic.twitter.com/aQRVTYW6G8

— EuroFoot (@eurofootcom) November 11, 2023

Гираси пропусна последните два мача на Щутгарт и това бе една от причините да се стигне до две загуби за тима на Себастиан Хьонес, а днес започна мача на резервната скамейка. Домакините стартираха силно двубоя и обстрелът към Кобел започна от първите минути. Рано се стигна до дузпа за “шбавите”, след като вратарят на гостите събори Ундав. Ударът на Фюрих от бялата точка бе спасен от Кобел, който се справи и с добавката.

Стражът на Борусия продължи със спасяванията и по-късно се справи с удари на Ундав и Мило. Щабът на гостите сериозно се притесни, когато Кобел трябваше да получава медицинска помощ. Вратарят остана на терена, но Матс Хумелс се наложи да бъде сменен поради контузия. След половин час игра Щутгарт стигна до нова великолепна възможност, а този път Левелинг не успя да преодолее Кобел.

В 36-ата минута гостите поведоха противно на развитието на мача. Дортмунд успя да организира атака, а ниско центриране на Риерсон бе пропуснато от защитата на домакините и Фюлкруг откри резултата с удар отблизо. Преднината на “жълто-черните” не се задържа дълго и шест минути по-късно великолепна комбинация доведе до изравняване след отлична асистенция на Левелинг и попадение на Ундав.

⏹️ Boom! 🔥#VfB | #VfBBVB | 2-1 pic.twitter.com/IcQSyxVTkG

— VfB Stuttgart_int (@VfB_int) November 11, 2023

Терзич опита промени нещо с двойна смяна на почивката. Ройс и Мален влязоха на мястото на Адейеми и Брант. Щутгарт обаче продължи да има сериозно предимство. Първото голямо положение през втората част бе пропуснато от Фюрих. Борусия можеше да поведе в 63-ата минута, когато удар на Забитцер бе отклонен и срещна гредата.

В игра се появи Гираси и домакините станаха още по-опасни, но Кобел продължаваше да прави чудеса. Вратарят направи поредното спасяване след удар на Вагноман. Кобел обаче повали Гираси, който бе изведен сам срещу него и се стигна до втора дузпа за Щутгарт. Този път голмайсторът бе на терена и не сбърка и даде преднина на своя тим. До края домакините пропуснаха да спечелят и с по-голям резултат.