Дан Ашуърт е новият спортен директор на Манчестър Юнайтед, потвърдиха официално от клуба с изявление на официалния си сайт. По-рано днес медиите на Острова ексклузивно съобщиха, че “червените дяволи” са постигнали договорка с Нюкасъл след дълги преговори и компромиси от двете страни. Самият Ашуърт ще започне веднага работата си на “Олд Трафорд” в ролята на спортен директор. Той ще поеме цялата спортно-техническа отговорност в отбора, отговаряйки за цялостното оформяне на състава на мъжкия и женския отбори, както и работата в школата и юношеските отбори.

“Манчестър Юнайтед и Нюкасъл постигнаха договорка за незабавното освобождаване на Дан Ашуърт от договорните му отношения с Нюкасъл. Условията по споразумението между двата клуба остават поверителни. Нюкасъл благодари на Дан за неговата работа и му пожелава успехи в бъдеще,” се казва в официалното изявление от страна на Манчестър Юнайтед.

От Нюкасъл изпратиха Ашуърт в принудителен отпуск още през февруари, след като той информира шефовете на “свраките”, че желае да напусне в посока на 20-кратните шампиони. В крайна сметка след месеци на трудни преговори двете страни са успели да постигнат договорка. Медиите на Острова твърдят, че "червените дяволи" ще платят значително по-малка сума от 10 милиона паунда, макар че в началото от "Сейнт Джеймсис Парк" искаха около 20 милиона от английската валута.

Последвайте каналите ни в: