Българският защитник Пламен Гълъбов игра цял мач за Макаби (Петах Тиква) при загубата с 0:2 от Брага в двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Попаденията за домакините отбелязаха Рикардо Орта (56') и Родриго Саласар (59' - д.).

Двубоят стартира с мощен натиск на Брага. Още в 4-ата минута реферът даде директен червен картон на Мохамед Хинди от Макаби (ПТ), но след консултация с ВАР го отмени. Гостите се бранеха оганзирано, но в края на полувремето и късметът беше на тяхна страна след изстрели на Брума и Рикардо Орта.

В 56-ата минута Брума проби по дсния фланг и центрира към Орта, който опъна мрежата за 1:0. Само три минути по-късно португалците удвоиха преднината си от дузпа, реализирана от Родриго Саласар.

Последваха още положения пред вратата на израелския тим, но нов гол не падна. Гостите не създадоха почти нищо пред Матеуш и трябва да са доволни, че не инкасираха по-тежко положение и запазиха минимални шансове за реванша, който ще се играе на стадион "Георги Аспарухов" в София.

Следвай ни: