Отборът на Украйна загуби с 1:2 от тима на Албания в среща от първия кръг на Лигата на нациите в Група 1 на Лига “В”.

Двете селекции са в компанията Грузия и Чехия в своята група, като грузинците записаха изненадваща победа с 3:1.

Двубоят се игра на стадион “Дженерали Арена” в Прага, Чехия, тъй като футболистите от Източна Европа все още не могат да домакинстват на собствените си стадиони заради руската военна агресия, която продължава вече повече от две години и половина, пречейки на нормалното провеждане на спортния календар в страната.

Иначе нещата за момчетата на Серхий Ребров се развиваха в положителна посока и в 49-ата минута поведоха след гола на Юким Коноплия. Радостта им обаче продължи прекалено кратко и балканците стигнаха до скоростен обрат. В 54-ата минута Ардиан Исмайли изравни, а в 66-ата Ясир Асани вкара победния гол.

Финалът на срещата бе изключително драматичен, тъй като останаха за игра с ръка на албански футболист в собственото си наказателно поле, но съдията не само, че не посочи бялата точка, а и въобще не преразгледа ситуацията чрез системата VAR.

Albania with the comeback win 👏🇦🇱

Ukraine 1-0 Albania (49')
Ukraine 1-1 Albania (54')
Ukraine 1-2 Albania (66') #NationsLeague pic.twitter.com/utvmW9VXCs

— UEFA EURO 2024 (@EURO2024) September 7, 2024

В изтичащите минути на добавеното време символичните домакини спечелиха корнер и създадоха нова ситуация, но за пореден път показаха, че им липсва класа в последния пас и трябваше да се примирят с поражението.

Следвай ни: