От Евертън официално привлякоха Йеспер Линдстрьом под наем от Наполи до следващото лято. “Карамелите” платиха 2,5 млн. евро на неаполитанците, като ще могат да задържат 24-годишния играч за постоянно срещу още 22,5 млн.  Ако тимът от Ливърпул се възползва от опцията за закупуване, датчанинът ще подпише договор до лятото на 2029-а.

Линдстрьом е атакуващ халф, но може да бъде използван и като крило по двата фланга. Наполи го взе преди година, когато плати за него 30 млн. евро на Айнтрахт (Франкфурт). Юношата на Брьондби обаче така и не успя да се наложи в състава на “партенопеите”, като през миналия сезон записа едва 587 игрови минути в 29 мача, без да направи нито един голов принос. Също така той има 16 двубоя и 1 попадение за националния тим на Дания, но не беше в състава на Каспер Юлманд за Евро 2024.

We have completed the season-long loan signing of Jesper Lindstrøm from Napoli, with the agreement including an option to make the move permanent next summer. 📝

— Everton (@Everton) July 26, 2024

“Чувствам се много добре. Невероятно е да представям Евертън. Това е голям клуб с богата история и добър стадион. От това, което видях, клубната база също е много добра. Много, много съм щастлив да бъда тук и чувствам, че отборът е подходящ за мен. Разбрах за интереса на Евертън преди известно време. Той не е от скоро, а още от преди това. Англия има доста прилики с Дания, така че бързо ще се почувствам като у дома си. Хората тук са много приятни и скромни. Нямам търпение да започна. Говорих с мениджъра. Струва ми се, че на него му харесва как играя, като мога да бъда подходящ за тима с моята скорост, така че искам да се справя добре. Знам, че той вярва в мен, което е още една причина да бъда тук, защото се нуждая от доверието на треньора и съотборниците ми. Готов съм да им покажа, че мога да им помогна”, заяви радостният Линдстрьом пред клубната телевизия.

Here to impress. 👊

— Everton (@Everton) July 26, 2024

“Йеспер е играч с много добри умения, който може да действа в няколко атакуващи роли, а това ще ни е от полза през новия сезон. Той се присъединява към нас с всякакъв натрупан опит. Гладен и нетърпелив е да има успехи при нас, като това е силна начална точка в опитите ни да добавим повече продуктивност към нашата атака”, коментира мениджърът Шон Дайч.

Следвай ни: