От Рома са постигнали споразумение с Ювентус за привличането на крилото Матиас Соуле, съобщава Фабрицио Романо.

“Вълците” ще платят 26 млн. евро и още 4 млн. под формата на бонуси, а също така ще гарантират на Ювентус 10% от приходите при следваща продажба на 21-годишния играч, който ще подпише договор с новия си клуб до лятото на 2029-а при заплата от 2 млн. евро на сезон. Аржентинецът дойде в торинския гранд през лятото на 2020-а, когато беше взет с трансфер от родния му Велес Сарсфийлд. За първия състав на “Старата госпожа” младият играч записа 21 мача с 1 гол, а през миналия сезон игра като преотстъпен във Фрозиноне, където се отчете с 11 попадения и 3 асистенции в 39 двубоя. Очаква се Соуле да пристигне за медицинските си прегледи в понеделник.

🚨🟡🔴 Matias Soulé to AS Roma, here we go! Deal in place for talented winger after verbal agreement revealed.

€26m fixed fee, €2m easy add-ons and €2m difficult add-ons packag and 10% sell-on clause to Juventus.

Five year deal to Soulé, wanted by Friedkin and de Rossi. pic.twitter.com/e8M7cHjW5d

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) July 26, 2024

Междувременно, римляните напредват и в преговорите за друга своя трансферна цел в атака, а именно централния нападател на Жирона Артьом Довбик. Атлетико Мадрид вече се договори с каталунците за голмайстора на Ла Лига за миналия сезон, но не и със самия играч, тъй като има разминавания около комисионната на неговия агент. В Рома са се възползвали от забавянето на “дюшекчиите” и са отбелязали голям прогрес в разговорите си с представителя на украинския национал. Също така “джалоросите” се надяват Жирона да приеме тяхната оферта от 32 млн. евро плюс бонуси, въпреки че откупната клауза на 27-годишния футболист е 40 млн.

🚨🟡🔴 Artem Dovbyk gives initial green light to AS Roma project, open to joining the club.

Negotiations with Atlético Madrid still at same point… while AS Roma have been pushing today with Daniele de Rossi, crucial.

AS Roma will follow up with an official bid to Girona. pic.twitter.com/kmubDpWCXZ

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) July 25, 2024
Следвай ни: