Отборът на Ювентус започна катастрофално предсезонната си подготовка, след като допусна тежка загуба с 0:3 от домакина Нюрнберг в първата си контрола през това лято, която беше и неофициален дебют на Тиаго Мота начело на “бианконерите”. Наставник на втородивизионния германски тим пък е легендарният нападател Мирослав Клозе, който също беше назначен на своя пост през това лято.

Трябва да се отбележи, че в стартовия състав на Ювентус липсваха голяма част от основните футболисти, като имаше редица играчи от клубния дубъл сред титулярите. В единайсеторката обаче бяха новите попълнения Микеле Ди Грегорио и Кефрен Тюрам, за които това беше дебют с екипа на “Старата госпожа”. След почивката на терена се появи друг новопривлечен футболист - Хуан Кабал, който също записа първите си игрови минути за тима. През втората част Мота смени целия си състав, но и това не помогна за избягването на поражението.

Ready for the first assignment ✅#FCNJuve pic.twitter.com/hm0tNFLFfh

— JuventusFC 🇬🇧🇺🇸 (@juventusfcen) July 26, 2024

Нюрнберг започна по-добре мача и така поведе в резултата в 19-ата минута. Тогава Каспар Яндер се възползва от неразбирателство между Томазо Барбиери и капитана Мануел Локатели, като отне топката , нахлу в наказателното поле и с удар прати топката покрай Ди Грегорио за 1:0. Постепенно гостите поеха инициативата и така се стигна до 72-рата минута, когато получиха дузпа след нарушение на Ник Зайдел срещу Тимъти Уеа. При изпълнението на Душан Влахович от бялата точка обаче топката срещна гредата. Домакините се възползваха от този пропуск и на свой ред вкараха два късни гола. В 87-ата минута Дъстин Форкел се разписа от воле след центриране на Енрико Валентини, а в 89-ата Тим Яниш получи пас от Яник Хофман, след което прехвърли Матия Перин за крайното 3:0.

FT | ⌛️ | Full-time in Nuremberg. #FCNJuve pic.twitter.com/a3ncTyWgJm

— JuventusFC 🇬🇧🇺🇸 (@juventusfcen) July 26, 2024
Следвай ни: