Ботев Пловдив постигна победа с 0:1 в софийския квартал Надежда, като гост на ЦСКА. Интересно е, че това бе втори пореден мач на Александър Томаш срещу Ботев Пд, само в рамките на седмица. Новият треньор на армейците сломи жълто-черните в Пловдив с отбора на Спартак Варна, но сега канарчетата взеха реванш и развалиха дебюта на специалиста. Друг интересен факт е, че това бе първа победа за пловдивчани като гости на ЦСКА-София от цели 38 шампионатни мача.

Първата опасна атака бе пред вратата на домакините. Окаки се възползва от грешка на Петров във втората минута, отне топката от централния защитник и се озова под ъгъл очи в очи с Бусато, но стражът на “червените” спаси. ЦСКА – София отговори с шут на Коялипу в гредата. Таранът се възползва от разбъркване в наказателното поле на съперника, овладя с гръб към вратата, завъртя се добре и от 7-8 метра, но сантиметри не му достигнаха, за да вкара в горния ляв ъгъл на вратата. В 17-ата минута Укаки бе изпуснат отляво и центрира към Мараш. Таранът на пловдивчани отправи удар от въздуха на 3-4 метра пред голлинията, но в аут. В ответната атака Скаршем стреля от 18-19 метра в ръцете на Бернат. Домакините организираха още една добра атака в 26-ата минута. Тя завърши с извеждащо подаване за Хайнц и удар под ъгъл на норвежеца в аут. Към края на първата част ЦСКА – София спечели корнер след изстрел на Коялипу и рикошет. Последва центриране към национала на ЦАР, който засече с глава на сантиметри покрай дясната греда. В заключителните секунди на полувремето силен шут отдалеч на Линдсет излезе над вратата.

Четири минути след началото на втората част много активният Коялипу преодоля с едно докосване Там, озова се сам срещу Бернарт и пусна топката покрай стража на “канарчетата”, но я извади в аут. В 58-ата минута Ботев откри резултата. Укаки се възползва от грешка на Карасо, който подаде наизуст към Петров, който изрита спорната топка в бързоногия футболист на “канарчетата”. Това негово действие изведе Укаки сам срещу Бусато и футболистът реализира с хладнокръвен изстрел покрай вратаря. Малко след попадението в рамките на 180 секунди двата отбора претендираха за втори жълти картони съответно първо на Етоо, а след това и на Турицов, но реферът Валентин Железов реши да не ги отстрани от игра, макар че имаше основание за това.

ЦСКА – СОФИЯ: 1. Бусато, 19. Турицов, 4. Петров, 13. Кордоба, 15. Вион, 26. Кареасо, 7. Скаршем, 8. Шопов, 10. Линдсет, 14. Хайнц, 77. Коялипу

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 1. Бернат, 4. Укаки, 5. Там, 10. Попов, 15. Етоо, 17. Минков, 19. Конте, 20. Калдерон, 38. Балоянис, 40. Нвачукву, 99. Мараш