Мениджърът на Ливърпул Арне Слот е наясно колко труден мач го очаква в предстоящото дерби с Манчестър Юнайтед. Той очаква тежък сблъсък на "Олд Трафорд", където за пръв път ще има шанс да води мърсисайдци, но вече е познава атмосферата на стадиона и знае какво да очаква, което важи още повече за играчите му, които не за пръв път излизат там.

"Когато започнах работа в Ливърпул, знаех колко важен е мачът с Юнайтед. Когато бях във Фейенорд, там имахме подобно голямо дерби с Аякс. Хората постоянно говорят за това, но всъщност няма нужда от много обяснения, защото аз отдавна съм във футбола и знам колко голям мач е Ливърпул срещу Юнайтед", заяви Слот.

"Най-важното е да подготвя футболистите си за това какво да очакват. Най-вече за играчите, срещу които ще се изправят. Иначе мисля, че те добре знаят, че ще играем на негостоприемен стадион пред 75 хил. фенове на съперника. Аз за пръв път ще изляза там като мениджър на Ливърпул, но иначе това е вторият ми мач там. Много от моите играчи обаче са били много пъти там преди, така че няма какво да им обяснявам, че ще излязат пред 75 хил. души, те са свикнали с това. Аз трябва да ги подготвя за това какво да очакват от съперника, защото мисля, че в момента Юнайтед е по-различен отбор от преди", допълни ниделандецът.

Следвай ни: