Клуб на привържениците на Ботев Пловдив разпространи декларация за предстоящото гостуване на Берое (Стара Загора):

Уважаеми ботевисти,

След седмица пауза заради квалификациите на Националния отбор е време да се активизираме, защото в събота, на 14.09, ни чака едно от любимите гостувания! Ботев се изправя срещу Берое на стадиона под Аязмото в преследване на пета поредна победа в гостуване от Първа лига.

След впечатляващата трета поредна такава над ЦСКА-София и втора поредна в столицата, обществеността ни беше разбунтувана от раздяла с основен футболист в последния ден от трансферния прозорец.

Няма нужда да обясняваме, че най-важният играч на Ботев сме ние и когато сме голяма бройка по трибуните, единни и надъхани, феновете можем да накараме отбор, който е на 10-то място в лигата, да полети и да побеждава и най-силните противници, срещу които се изправя. В последните месеци спечелихме всички мачове, в които създадохме ад за противника, с изключение на този срещу Панатинайкос. Отстранихме с 3:0 съперника си на полуфиналите за Купата. Спечелихме финала срещу Лудогорец с 3:2, елиминирахме изключително силния отбор на Марибор, който в предишните сезони отстрани Левски и Лудогорец и не беше победен от никой от тях. Върнем ли страстта обратно можем да победим всеки един тим от вътрешното първенство.

Отборът ни до момента спечели 4 от 6-те си изиграни мача и всички футболисти, заедно с треньорския щаб, заслужават мощна подкрепа от пълни жълто-черни сектори. Това са хората, които се раздават за Ботев, искат да играят в него, и имат качеството да го поведат към на местата, даващи право за нови мачове в турнирите.

Очакваме в събота да изглеждаме като на снимката.

Само Ботев! Навсякъде и по всяко време!