Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава с публикуването на интервюта на кандидатите за нов Управителен съвет. Изборът ще бъде направен по време на Общото събрание, което ще се проведе на 28 септември в зала "Витоша" в София.

До всеки от 30-те кандидати бе изпратен набор от въпроси с краен срок за отговор по електронна поща до 12 септември 2024. Участието в това интервю е доброволно, като чрез него БФВ дава възможност на кандидатите да представят своите идеи и амбиции публично. Част от номинираните не отговориха на въпросника и поради тази причина няма да имат представяне в каналите на БФВ.

Интервютата ще бъдат споделяни до 27 септември, петък. Редът на публикуване ще бъде азбучен, като първо ще е на досегашните членове на УС, които имат номинации и за предстоящите избори. БФВ публикува получените отговори без каквато и да редакционна намеса (стилистична или граматична).

- Каква е вашата равносметка от последните 4 години за работата ви в БФВ?

- Противоречива! Не мога да кажа, че съм дал всичко от себе си. Първоначалният ми реформаторски ентусиазъм позаглъхна заради липса на по-широка подкрепа. Въпреки това, мога да кажа, че с малки изключения в УС работихме съзидателно и конструктивно.

- Какво направихте Вие лично?

- Както неведнъж съм казвал, за направеното от мен няма да разказвам сам.

- Какво не успяхте да направите и планирате в новия си мандат?

- На практика, с изключение на добрия диалог с Любо Ганев и някои позитивни промени в правилниците и в организацията на НВЛ, не успяхме да направим съществени промени в цялостната концепция за развитието и организацията на волейбола в България. Допуснахме спад в представянето на националните ни отбори, което мен лично много ме притеснява.

- Какво Ви мотивира да продължите работата си като член на УС?

- Надеждата, че ще срещна по-реформаторски настроено мнозинство в УС.

- Какво ще предложите да бъде направено в следващите четири години?

- Всеки член на УС да получи конкретен ресор, за който да носи персонална отговорност, а не УС да бъде гумен печат за решения взети неясно от кой и къде.

- С какво лично ще помогнете за осъществяването на проектите на БФВ?

- С целия си административен и организационен опит, с политическите си контакти, но само при ясно формиран мандат. Аз не обичам да "влизам през прозореца, когато е заключена вратата".

- Каква е мисията, която сте си поставили като член на УС?

- Да върнем волейбола на позициите, които заемаше в близкото минало. Да го направим колективен спорт за пример в България в организационно, финансово и имиджово отношение.

- Предвид изискването на правилника за работа на УС в кои комисии смятате да участвате?

- На този въпрос ще мога да отговоря, когато разбера състава на УС ако бъда част от него.

- Какви конкретни ангажименти лично бихте поели?

- По-горе споделих мисията си. Бих поел всякакви ангажименти, по силите ми, за да постигнем тези цели.

Следвай ни: