Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава с публикуването на интервюта на кандидатите за нов Управителен съвет. Изборът ще бъде направен по време на Общото събрание, което ще се проведе на 28 септември в зала "Витоша" в София.

До всеки от 30-те кандидати бе изпратен набор от въпроси с краен срок за отговор по електронна поща до 12 септември 2024. Участието в това интервю е доброволно, като чрез него БФВ дава възможност на кандидатите да представят своите идеи и амбиции публично. Част от номинираните не отговориха на въпросника и поради тази причина няма да имат представяне в каналите на БФВ.

Интервютата ще бъдат споделяни до 27 септември, петък. Редът на публикуване ще бъде азбучен, като първо ще е на досегашните членове на УС, които имат номинации и за предстоящите избори. БФВ публикува получените отговори без каквато и да редакционна намеса (стилистична или граматична).

- Каква е вашата равносметка от последните 4 години за работата ви в БФВ?

- Тези четири години са само един отрязък от този цикъл. Моята равносметка в УС на БФВ започва от 90-те години на миналия век и скоро ще се навършат тридесет години. Това, за което съм работил, е да имаме една добра база за развитие на детско-юношеска школа, за високо ниво на националното ни първенство и разбира се, силен национален отбор. Аз представлявам един от тези 52 клуба, които направиха подписка за Общо събрание и в никакъв случай това не е за да се иска оставката на председателя на УС на БФВ - г-н Любомир Ганев, а защото възникнаха проблеми в работата на някои комисии и особено на Комисията по детско-юношески волейбол, а към нея бих добавил и Треньорската комисия. Мисля, че работата в комисията по ДЮВ, въпреки заявките, които бяха декларирани в началото на мандата, не беше на нужното ниво. Усещането ми е, че голяма част от тези 52 клуба имаха точно това предвид. Колкото до председателя на УС на БФВ - г-н Любомир Ганев, смятам, че това е точният човек и най-добрият вариант в настоящото време.

- Какво не успяхте да направите и планирате в новия си мандат?

- Мисля, че в създалата се ситуация трябва да се промени устава на БФВ. Какво имам предвид – не считам за правилно щатни служители на БФВ да бъдат членове на УС на БФВ, тъй като това се явява конфликт на интереси. Предложението за намаляване състава на УС на 11 члена, създава предпоставки за доминиране на определена група, което едва ли е в интерес на българския волейбол.

- Предвид изискването на правилника за работа на УС в кои комисии смятате да участвате?

- Аз съм един от създателите на Национална волейболна лига (нормативно и финансово) и в тази връзка мисля, че бих бил полезен, като член в тази комисия. Към настоящия председател на комисията мога само да отправя адмирации, защото той се справя изключително добре. Също така, бих участвал и в Комисията по детско-юношески волейбол, разбира се с конкретни ангажименти.

Следвай ни: