Контузия на стъпалото принуди бившата шампионка на Откритото първенство на САЩ Ема Радукану от Великобритания да се оттегли от четвъртфиналния си сблъсък на турнира в Сеул срещу Дария Касаткина (Русия), след като загуби първия сет с 1:6.

Британката Радукану изпитваше трудности да сервира с контузения си ляв крак, докато играеше след медицинско прекъсване, допускайки двойни грешки и не преследвайки ретури на съперничката.

Контузията на крака също се появи по време на осминафиналния сблъсък на Ръдукану , където тя успя да продължи след медицинско прекъсване.

„Съжалявам за Ема... лесно е да се контузиш, особено накрая в тези турнири. Пожелавам й бързо възстановяване“, каза Касаткина.

Следващата и съперничка ще бъде сънародничката и Даяна Шнайдер, която се наложи срещу Марта Костюк от Украйна. Четвъртата поставена стигна до успех със 7:6 (7), 6:3.

Третата поставена Беатрис Хадад Мая (Бразилия) отстрани щастливата губеща Полина Кудерметова (Русия) с 6:2, 6:1, която преди това елиминира българката Виктория Томова със 7:5, 6:3.

Следвай ни: