Двукратният олимпийски шампион с Франция от Токио 2020 и Париж 2024 Ървин Нгапет ще продължи кариерата в родината си. Преди няколко седмици 33-годишният уникален състезател, който бе избран за MVP на олимпийските турнири в Токио 2020 и Париж 2024, написа в социалните мрежи, че очаква най-добрият договор в историята, който е предлаган на волейболист.

В крайна сметка Ървин Нгапет ще играе през новия сезон в скромния френски тим Стад Поатие. В изминалия сезон Стад Поатие завърши едва на 11-о място в шампионата на Франция.

Въпреки това изглежда, че самият Нгапет е щастлив от този факт.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Earvin Ngapeth (@earvinngapeth)

"Ето ни! Най-накрая ще нося цветовете на моя град! Определено за част от сезона, но това е началото на нещо. Каква радост е да мога да играя отново на френското първенство пред френските фенове на волейбола и още повече след тази 2-ра олимпийска титла. Благодаря на всички хора, които направиха това възможно. Специални благодарности на Ив Буже, настоящ президент на LNV. Ще се видим много скоро по терените на Marmara SpikeLeague", написа Нгапет в профила си в Инстаграм.

В договора на френския национал има опция той да напусне клуба в края на 2024 година, ако получи интересно предложение. Ървин Нгапет е започнал да играе волейбол точно в Поатие. Неговият баща Ерик Нгапет изведе Стад Поатие до шампионската титла на Франция през 1999 година.

Следвай ни: