Септември победи ЦСКА 1948 с 3:1 в среща от 6-ия кръг на Елитната група до 17 години. Точни за домакините бяха Никола Генчев, Велин Димитров и Венислав Михайлов, а за гостите се разписа Пресиан Василев. 

Мачът се изигра на изкуствения терен в НСА заради наказанието, наложено на септемврийци след двубоя им със Славия от петия кръг. Те бяха санкционирани с два мача лишаване от домакинство заради влизане на спортния директор Кристиян Добрев при съдиите след срещата в "Овча купел". 

Двубоят започна силно за домакините и те поведоха след само 5 минути игра. Никола Генчев засече центриране с глава и откри резултата. Малко след това хубав удар на Венислав Михайлов бе спасен блестящо от вратаря на ЦСКА 1948 Андрей Кузев.

Все пак малко преди да изтече половин час септемврийци удвоиха. Хубаво центриране от левия флнг бе засечено от Велин Димитров, който покачи на 2:0.

Втората част започна със ситуации и пред двете врати, но гол не падна. В средата на полувремето Васил Василев също имаше добра възможност да направи преднината на Септември класическа, но и той се отчете с пропуск.

Десет минути преди края на редовното време ЦСКА 1948 върна интригата в мача, след като Пресиан Василев реализира попадение. Само четири минути по-късно преднината на домакините отново стана от два гола, след като Венислав Михайлов се възползва от неубедителна изява на противниковия вратар и прати топката в мрежата.

След 6 изиграни кръга Септември има 16 точки, докато ЦСКА 1948 остава само с 4.

Следвай ни: