Отборът на Проклиник от Истанбул спечели Купата на завършилия днес в зала "Триадица“ международен турнир по баскетбол на колички за хора със специфични потребности. Четвъртото издание на надпреварата бе организирано от БКХИК София-Балкан с финансовата подкрепа на Фондация "София – световна столица на спорта 2024" и в партньорство с Българската федерация по баскетбол.

Тази година, освен домакините от София-Балкан, участваха още отборите на Проклиник Истанбул (Турция), Реджо Калабрия (Италия), Хампшир Хариърс (Англия), Иродикос (Гърция) и Биелина (Босна и Херцеговина).

Тимовете бяха разделени в две групи, като в група А бяха англичани, турци и българи, а в група италианци, гърци и босненци. В събота протече груповата фаза на турнира, а в неделя се състояха двубоите за призовите места.

След 9 изиграни мача титлата завоюва отборът на Проклиник Истанбул, победил във финала италианския Реджо Калабрия с 83:64 т. На трето място остана тимът на домакините София-Балкан, надделял в спора за брозна срещу босненския Биелина.

Призьорите бяха поздравени и наградени от Яна Генова - зам.-кмет на Столична община, Димитър Шалъфов - председател на Фондация "София - европейска столица на спорта" и председател на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община, Илия Лалов – председател на Националната паралимпийска асоциация и др.

Крайно класиране: Проклиник Истанбул, Реджо Калабрия, София Балкан, Биелина (Босна и Херцеговина), Иродикос (Гърция), Хампшир Хариърс (Англия).

Следвай ни: