След мачовете си в третия ден на Homeless World Cup 2024 - световното първенство по футбол за бездомни хора в Сеул, Южна Корея, националният „Отбор на надеждата“ отново се върна на върха в своята група А. Българският тим, който до момента има актив от 13 точки в 5 изиграни мача, дели първото място със състава на Англия и с актуалния световен шампион Мексико.

Днес националите победиха последователно отбора на домакините от Южна Корея с 9:1 и този на Франция със 7:3. До момента „Отбор на надеждата“ има четири победи и една загуба с дузпи, от която взе 1 точка. Изненадата на деня в група А отново поднесе тимът на Англия, който надигра силния състав на Египет след равенство в редовното време и изпълнение на дузпи. Вчера египтяните победиха Южна Африка и загубиха от Мексико с 1:2 с гол в последните секунди на двубоя.

Утре на „Отбор на надеждата“ му предстои мач с Египет, който ще се играе на терен 2 от 7:00 часа българско време и ще бъде излъчен пряко в безплатната платформа за видео съдържание FIFA+. В сряда и четвъртък българският тим ще срещне последователно съставите на Южна Африка и Мексико, които са сред фаворитите за титлата на Homeless World Cup тази година.

Homeless World Cup 2024 се провежда по нова система с една групова фаза, в която участващите 36 отбора са разпределени в 4 групи и в тях всички играят по един път помежду си. В топ 8 на шампионата продължават само първите два тима от крайното класиране във всяка група. Третият и четвъртият играят за разпределение на местата от 9 до 16 и т.н.

Следвай ни: