Арина Сабаленка каза, че иска да завърши една страхотна за нея година, като се завърне на върха на световната ранглиста.

Световната номер 2 е водачка в схемата на силния турнир WТА 1000 в Пекин тази седмица след оттеглянето на лидерката в класацията и защитаваща титлата си Ига Швьонтек (Полша) по лични причини.

"Разбира се, това е една от целите ми - да завърша сезона като номер 1 в света", каза беларускинята, който спечели Откритото първенство на Австралия в началото на годината за втори път.

"Не се опитвам да се фокусирам върху това, опитвам се да се съсредоточа върху играта си. Остават само още три турнира. Просто се опитвам да покажа най-добрия тенис на корта. След сезона ще видя дали е било достатъчно, за да завърша годината на номер 1, или трябва да подобря нещо друго, за да стигна до тази позиция", добави тя.

Трикратната шампионка от Големия шлме за първи път стана номер 1 в света преди година, след което беше изместена от Швьонтек.

"Да бъдеш най-добрият играч в света означава всичко. Хубаво е да знаете, че сте свършили правилните неща и всички тези часове тренировки не са били загуба на време", коментира Сабаленка.

Тя ще играе за първи път след победата над Джесика Пегула на финала в Ню Йорк по-рано този месец.

Пегула също участва и в турнира в китайската столица, заедно с друга американка Коко Гоф, с четирикратната шампионка от Големия шлем Наоми Осака и със златната медалистка от Олимпийските игри в Париж 2024 Цинвън Чжън.

Следвай ни: