Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава с публикуването на интервюта на кандидатите за нов Управителен съвет. Изборът ще бъде направен по време на Общото събрание, което ще се проведе на 28 септември в зала "Витоша" в София.

До всеки от 30-те кандидати бе изпратен набор от въпроси с краен срок за отговор по електронна поща до 12 септември 2024. Участието в това интервю е доброволно, като чрез него БФВ дава възможност на кандидатите да представят своите идеи и амбиции публично. Част от номинираните не отговориха на въпросника и поради тази причина няма да имат представяне в каналите на БФВ.

Интервютата ще бъдат споделяни до 27 септември, петък. Редът на публикуване ще бъде азбучен, като първо ще е на досегашните членове на УС, които имат номинации и за предстоящите избори. БФВ публикува получените отговори без каквато и да редакционна намеса (стилистична или граматична).

Каква е вашата равносметка от последните 4 години за работата ви в БФВ?

Всъщност тези четири години бяха 3, заради Ковид пандемията през 2020 година. Когато бях избран за член на УС на общото събрание през 2020 г имах големи очаквания, че с ефективна работа на екипа и вземането на точни решения ще превъзмогнем изоставането при представителните отбори/мъже и жени/, ще подобрим работата на направление-деца и юноши, ще бъдем много по ефективни при реализацията на домакинствата на европейски и световни форуми, ще излезем от лошите практики да обслужваме приоритетно нечии клубни интереси и ще върнем доверието на феновете и обществото за положителни тенденции в развитието на българския волейбол. Сега в края на мандата мога да кажа, че има светлинка в тунела що се касае до мъжкия представителен отбор, но трябват сериозни промени при управлението и организацията на женския национален отбор. Постегнахме добри резултати при младежките формации,но в същото време не се справихме с организацията на детско юношеското направление на домашната сцена. Станахме привлекателна страна за домакинства на различни международни форуми,но резултатите -спортно технически и икономически от тези домакинства не отговарят на очакванията. За съжаление практиката да се толерират приоритетно някои клубове се запази и затова голяма част от по малките клубове изразиха недоволството си. Ако обобщим,имаше положителни неща, но и доста пропуски,които трябва да се имат предвид от хората,които ще бъдат избрани в новия УС.

Какво направихте лично?

Участвах активно в дискусиите по различни теми при заседанията на УС,а така също имам сериозен принос за привличането на спонсори и рекламодатели за НВЛ-мъже,за стабилизирането на работата на НВЛ-жени с осигуряване на телевизионни излъчвания на мачовете от Демакс лига.

Какво не успяхте да направите и планирате в новия си мандат?

Най-много съжалявам, че не успях да убедя част от членовете на УС че Лоренцо Мичели не е точния човек за треньор на националния отбор жени. В един нов мандат ще продължа да помагам на НВЛ- мъже и НВЛ-жени,ще пледирам и ще защитавам равнопоставеността на клубовете и ще настоявам за даване на повече възможности на българските треньори при воденето националните гарнитури от всички възрасти.

Какво ви мотивира да продължите работата си като член на УС?

Най-голямата мотивация е, че волейболната игра и нейното успешно развитие в България е една от каузите в житейският ми път!
 Не искам и ще положа максимални усилия да отскочим от ниската база, на която сме в момента и да се върнем достойно на европейската и световна сцена!

Какво ще предложите да бъде направено в следващите четири години?

Промени в устава и редуцирането на състава на УС, връщането на демократичното начало при избор на председател на УС, повишаването на ефективността на работата при щатния състав на БФВ, намирането на адекватна форма за мотивацията на националните състезатели и спирането на бойкот за участие в националните отбори,връщането на общественото доверие с честни,точни и аргументирани послания в медиите и социалните мрежи.

С какво лично ще помогнете за осъществяването на проектите на БФВ?

С активно участие в работата на УС- ясни,точни аргументирани позиции и идеи, с опит и експертиза, с активна гражданска позиция по важни и горещи теми от волейболния живот!

Каква е мисията,която сте си поставили като член на УС на БФВ?

Единение на волейболните хора,за да върнем българския волейбол на мястото което е завоювано през годините и което загубихме в последните десетина години!

Предвид изискването на правилника за работа на УС в кои комисии смятате да участвате?

В комисия НВЛ-мъже, в комисия - маркетинг и реклама, в медийната комисия.

Какви конкретни ангажименти лично бихте поели?

Нямам притеснения от никакви ангажименти,които биха били от полза за българския волейбол! Където и да участвам ще се водя от перифразата на Дж.ЕФ.Кенеди - "Не ме питай какво ще ми даде волейбола, а какво ще му дадеш ти!"

В този смисъл - всичко с което мога да бъда полезен и продуктивен за просперитета на любимия спорт- Волейбол!

Следвай ни: