На официална церемония в Спортната зала в град Дупница бе представен новият волейболен клуб Марек Дупница. Тържеството уважи Любомир Ганев, президент на Българска федерация по волейбол, който даде символично начало с връчването на топките, които осигури за отборите на клуба.

"Първо, искам да кажа "Добре дошли" на волейболен клуб Марек Дупница в семейството на българския волейбол! – обърна се Ганев към присъстващите. - Имате една прекрасна зала и нека да е пълна с трениращи деца от сутрин до вечер! Сигурен съм, че тогава и публиката ще бъде много доволна. Пожелавам успех на всички! Искам искрено да благодаря на Община Дупница и на кмета. Помагайте на тези деца, защото те имат нужда!"

Стартът на Марек Дупница бе даден и от кмета на града Първан Дангов, който отправи своите пожелание към волейболистите.

"Уважаеми г-н Ганев, уважаеми г-н Кьосев, мили момичета момчета, уважаеми спортисти на Дупница, дойде и този ден, когато слагаме начало на общинския волейболен клуб Дупница винаги е имала традиции във волейбола и само името на Борислав Кьосев за цяла волейболна България, и за целия волейболен свят, говори много. Той е тук днес с нас. Това е човекът, който помогна този ден да стане. Да има на волейболната карта - Общински волейболен клуб Марек. Не бива все пак да забравяме онези постижения на Марек Юнион-Ивкови, които бяха свързани с града. Държа да го кажа. Пожелавам на новите ни шампиони да достигнат това, което беше направил ВК Марек Юнион-Ивкони и да го задминат. На добър час! Имайте силата, ентусиазма, увереността, че в мое лице и лицето на управленския екип, и моя заместник г-н Христов, ще имате подкрепата за всичко това, което правите с любимия спорт. А когато сте упорити и полагате усилия, неимоверно успехите ще ви съпътстват", заяви градоначалникът.

Събитието се превърна в празник на спортовете, а за да подкрепят и приветстват новосъздадения отбор, дойдоха състезатели от всички дупнишки тимове - БК Политехника, ФК Марек 1915, СК Гладиатор, СК Патриот, СК Великани, СК Марек 13, СКТМ Марек-Дигеста, СКТМ Марек 76 и др. Бяха представени ръководството и треньорите на ВК Марек-Дупница.

Президент на клуба е волейболната легенда Борислав Кьосев.

Вицепрезидент е Иван Ясенов, а член на управителния съвет - Илчо Агонцев. Треньори в клуба ще бъдат Венцислав Зарев и Петър Божилов.

"Скъпи съграждани, казвам го с ръка на сърцето, защото това е клубът и това е градът, който ми даде възможност от село Баланово да се кача на върха на волейбола. – започна словото си Кьосев. - Затова смятам, че е мой дълг и чест в този тежък момент, когато градът беше оставен от стартия клуб Марек и демонстративно напуснаха града, с г-н кмета и с цялото ръководство поехме този ангажимент – тези деца, които останаха тук и тези родители, които ще бъдат спокойни, когато децата са в залата. Това, което може да направим за тях е да върнем децата в спортните зали. Родителите да са спокойни, че те са с треньорите. Поех тази палка, може да се каже и отговорност да съм президент, за да вървим напред. Практически, ние започваме от нулата. Ще бъда благодарен на всички родители, на всички, които имат възможност и на общината, да започнем да изграждаме един нов отбор и да върнем волейболната слава на Дупница."

Община Дупница благодариха и на бизнесмена Иван Василев, който е дарил първата екипировка за подрастващите отбори. Бяха поканени семействата от града да запишат децата си в школата на Марек Дупница.

Следвай ни: