На специално събитие в Sportal.bg,  излъчвано във фейсбук страницата на НВЛ, 13-те отбора, които ще се състезават в идните месеци във Висша лига, научиха съперниците си след като самият жребий беше изтеглен от Антон Димитров, ст. треньор на ВК Етрополе и Виктор Костадинов, пом. треньор на ВК Миньор Перник.

“Мартин Симеонов наистина направи такава визитка, че преспокойно можем да го наречем "звездно попълнение". Освен това се подсилихме на основни позиции. Диагонал на разпределителя ще е младо момче от школата на Люлин, което за първа година ще играе в мъжки отбор (б.р. Йоан Божилов). Има добри физически данни и се надяваме да е на правилното място към момента. В центъра имаме ново попълнение, което идва от Дунав (Русе), но също е собственост на Люлин (б.р. Александър Станев). На поста либеро привлякохме Христо Колев, който е утвърдено име в българския волейбол, който след юношеските си години е играл само в Суперлигата. Предполагам, че ще допринесе с нужната класа и опит на отбора ни, за това, което сме си поставили като цел”, заяви Виктор Костадинов с студиото на Sportal.bg.

“Доста основни състезатели ни напуснаха реално от ядрото на отбора. Започваме с най-опитният и човекът, който тежеше най-много в отбора - Димитър Иванов, който е в Родопа (Смолян) през този сезон. Либерото Георги Райков ще се подвизава в прекия ни конкурент Етрополе. Диагоналът ни Кристиян Киров, който миналата година беше при нас под наем от Левски, изигра доста стойностен сезон с уникален мач в плейаута си, уреди трансфер в Локомотив Авиа (Пловдив). И централният блокировач Преслав Йорданов, който в момента малко се преориентира към треньорска позиция в чужбина”, добави помощник треньорът на Миньор..

“Общо взето се надявам с новите попълнения, които привлякохме да надградим от миналата година и представянето ни да бъде крачка по-нагоре. Категорично нашата цел е да се класираме за Efbet Супер Волей, защото за последните 3 години имаме изиграни 2 финала и 2 плейаута и един полуфинал. Вече сме си поставили като фикс идея да изпълним това на 100%, за което сме се събрали. Имаме уникална зала, ремонтирана, условията за тренировъчен процес и мачове, са перфектни. Има капацитет около 2000 души, които да създават уникална атмосфера. Целим да зарадваме хората, да пълним залата, децата да се вдъхновяват. Всеки знае за какво се бори и гори в играта. Това е идеята - да радваме хората и да има големи спортни събития”, допълни Виктор Костадинов.

Следвай ни:

Снимки: Владимир Иванов