Баскетболистът на Партизан и сръбския национален отбор по баскетбол за мъже Ваня Маринкович заяви, че е бил изненадан от решението на селекционера Светислав Пешич да се оттегли от поста старши треньор в държавния състав.

С Пешич начело тимът на Сърбия спечели бронз на Олимпийските игри в Париж, а в състава бе и капитанът на Партизан Маринкович.

Договорът на Светислав Пешич с местната федерация по баскетбол изтича на 30 септември, а преди дни специалистът коментира, че Сърбия няма селекционер.

"Честно казано, аз бях в шок. Не очаквах такова него. Но добре, мисля, че той ще остане треньор по някакъв начин. Мисля, че би било хубаво да надградим среброто от Световното първенство и бронза от Олимпийските игри и да опитаме да вземем златото на Еврошампионата догодина", коментира Ваня Маринкович пред телевизия Sportklub.

"Наистина мисля, че по този начин целият цикъл ще бъде перфектно завършен. След като вземем златото, ако иска, може да си тръгне. Смятам, че желанието на всички нас е той да остане. Опознахме се и знаем кой как работи. Буквално сме като семейство. Мога да кажа, че си паснахме - и той с нас, и ние с него и целия треньорски екип", добави Маринкович.

Европейското първенство по баскетбол за мъже ще се проведе през следващата година от 27 август до 14 септември в Кипър, Полша, Финландия и Латвия.

Следвай ни: