Световният шампион с Франция за 2018 г. Рафаел Варан сложи край на кариерата си. Повод за решението на 31-годишния защитник на Комо е тежката контузия на коляното, която получи по време на мач за Купата на Италия срещу Сампдория през лятото.

Варан премина в Комо на 28 юли 2024 г. с договор за два сезона с опция за удължаване. Оказа се, че за възстановяването му от контузията ще е нужна поне една година. Французинът ще остане на работа в италианския клуб, но на административна длъжност.

"Имам високи стандарти за своето представяне, искам да се оттегля, докато съм силен, а не просто да продължавам. Изисква се голяма доза кураж да послушаш сърцето и инстинктите си. Не съжалявам за нищо, спечелих повече, отколкото някога съм мечтал", обяви Варан на профила си в социалните мрежи.

През кариерата си бранителят е играл за Ланс, Реал (Мадрид) и Манчестър Юнайтед. С „белия балет“, където беше в продължение на 10 години, спечели три шампионски титли, четири пъти Шампионската лига и общо 18 трофея. С Манчестър Юнайтед взе по веднъж ФА Къп и Купата на Лигата.