Мениджърът на Ливърпул Арне Слот не скри задоволството си от успеха с 2:1 над Уулвърхамптън, с който тимът му оглави класирането в Премиър лийг. Нидерландецът обаче знае, че това нищо не означава на този ранен етап от сезона и тепърва много неща могат да се променят.

"Всички гледаме реалистично на нещата и знаем, че след 6 мача е твърде рано, за да правим реални оценки на класирането. Нека минат поне 19 мача, преди да се запитаме къде се намираме. Но все пак за нас е полезно, че записахме поредица добри резултати, особено като се има предвид, че в отбора дойде нов треньор, който смени доста успешен такъв. Всички знаем, че ако бяхме загубили четири или пет от тези мачове, животът ни щеше да е много по-труден", заяви Слот.

Наставникът вече гледа напред и знае, че тепърва предстоят някои доста трудни мачове, след които ще стане по-ясно къде се намира тимът му.

"Нека минат мачовете с Арсенал, Нюкасъл, Челси и Астън Вила и да видим дали и тогава все още ще сме начело. Освен това междувременно имаме и двубои в Шампионската лига. Не мисля, че има нужда да убеждавам играчите какви трудности ни очакват. Да играем в Шампионската лига, след което да се изправим срещу Арсенал и Астън Вила, както и всички силни отбори, които ще срещнем след паузата за националните отбори, няма да е лесно. Тепърва има много да доказваме, особено ако се върнем две години назад, когато отборът бе почти същият", каза още нидерландецът.

Следвай ни: