Монако продължава със страхотното си представяне от началото на сезона в Лига 1 на Франция. Тази вечер възпитаниците на Ади Хютер измъкнаха успеха с 2:1 над Монпелие в домакинството си от 6-ия кръг. Това бе трета поредна победа за тима и тя дойде дълбоко в добавеното време с гол на Ламин Камара, след като преди това гостите бяха повели чрез Раби Нзингула в 16-ата минута, а Фоларин Балогун бе възстановил равенството в 32-рата минута.

Монпелие пръв откри резултата в 16-ата минута след страхотна атака на скорост. Акор Адамс получи в предни позиции и с едно докосване продължи топката към Раби Нзингула, който останал очи в очи с вратаря не сгреши за 0:1.

Монако обаче успя да изравни в 32-рата минута. Брийл Емболо напредна през центъра и пусна извеждащ пас за Фоларин Балогун, който не сгреши за 1:1.

През втората част и двата тима имаха своите шансове, като удариха и по една греда. Първо това стори Балогун в 66-ата минута, а след това малшансът бе за Тежи Савание след изстрел от фаул.

Гостите завършиха мача в намален състав, след като в добавеното време Танги Кулибали бе изгонен с втори жълт и червен картон.

След това съдията назначи доста дълго добавено време и монегаските се възползваха от това. В 98-ата минута те стигнаха до втори и победен гол чрез Ламин Камара, който се разписа с изстрел по земя извън наказателното поле с помощта и на гредата.

Така Монако отново се изравни с водача в класирането Пари Сен Жермен, като и двата тима имат по 16 точки, но монегаските остават на 2-рата позиция единствено заради головата си разлика. Монпелие пък остава в опасната зона на 16-ото място с 4 точки.

Следвай ни: