Челси излиза срещу Брайтън в мач от 6-тия кръг на Премиър лийг. И двата тима започнаха доста добре сезона, като “сините” от Лондон имат три победи в последните си четири мача в първенството, а Брайтън пък е в серия от пет поредни мача без загуба, но и с три последователни равенства, като само една точка в полза на домакините дели двата отбора.

Челси се намира в добра серия срещу “чайките”, като има три поредни победи срещу този съперник.

Наставникът на Челси Енцо Мареска няма да може да използва контузените Рийс Джеймс и Омари Келиман. В сравнение със състава при победата с 5:0 над четвъртодивизионния Бароу за Карабао Къп, сега в тима се завръщат почти всички титуляри от успеха с 3:0 в лондонското дерби с Уест Хам, a само Мало Густо започна и срещу нискоразредния тим. Така на върха на атаката отново ще е Николас Джаксън, подпомаган от Нони Мадуеке, Коул Палмър и Джейдън Санчо. В средата на терена се завръщат и Енцо Фернандес и Мойсес Кайседо.

We start like this. 👊#CFC | #CHEBHA pic.twitter.com/oUYiRmPdVA

— Chelsea FC (@ChelseaFC) September 28, 2024

Мениджърът на Брайтън Фабиан Хюрцелер има повече проблеми, като с травми в тима му са Жоао Педро, Браян Груда, Джеймс Милнър, Мат О’Райли, Ясин Аяри и Соли Марч.

В сравнение със състава си от мача с Нотингам Форест (2:2), наставникът е направил няколко промени, като на десния бек се появява новото попълнение Ферди Кадиоглу, а Адам Уебстър заменя Жан Пол ван Хеке и ще партнира на Люис Дънк в центъра на защитата, Отново Дани Уелбек и Жоржиньо Рютер са на върха на атаката, а зад тях по крилата ще действат Каору Митома и Джак Хиншълууд.

TEAM NEWS! 🚨 Here's our starting XI to take on @ChelseaFC this afternoon. 👀📝 pic.twitter.com/JvXi053rOM

— Brighton & Hove Albion (@OfficialBHAFC) September 28, 2024

ЧЕЛСИ  (4-2-3-1): Санчес; Густо, Фофана, Колуил, Кукурея; Кайседо, Фернандес; Мадуеке, Палмър, Санчо; Джаксън

БРАЙТЪН (4-2-3-1): Фербрюген; Кадиоглу, Уебстър, Дънк,Еступинан;  Вийфер, Балеба; Хиншълууд, Рютер, Митома; Уелбек

Следвай ни: