Новакът Санкт Паули записа убедителен успех с 3:0 като гост на Фрайбург в двубой от петия кръг на Бундеслигата. По този начин “пиратите” постигнаха първа победа в германския елит от февруари 2011 година насам.

В 12-ата минута Елиас Саад се пребори за топката, след което я прати в противниковата мрежа, с което откри резултата. В 41-вата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа след фал на Карол Метс срещу Матиас Гинтер, но Никола Васил спаси изпълнението на Винченцо Грифо от бялата точка. В 45-ата минута Оладапо Афолаян се възползва от подаване на Саад и удвои преднината на своя тим. През второто полувреме две попадения на домакините, дело на Филип Лийнхарт (63) и Рицу Доан (85’), бяха отменени след намеси на ВАР поради засади. За сметка на това гостите стигнаха до трети гол, тъй като в 72-рата минута играчът на мача Саад се разписа за втори път след своя солова акция.

Was ein Spiel! Wir gewinnen in Freiburg mit 3:0 Unsere Torschützen sind #Saad und #Afolayan. Viel Spaß beim Feiern, Leute! 🤎🤍❤️#fcsp | Präsentiert von @Levis pic.twitter.com/505hw6Rhe1

— FC St. Pauli (@fcstpauli) September 28, 2024

Така Санкт Паули събра 4 точки и се изкачи на 14-ото място в класирането, където Фрайбург е на 7-ата позиция с 9 пункта.

Следвай ни: