Популярният привърженик на ЦСКА Никола Дърпатов разказа любопитна история в студиото на Sportal.bg. Той се върна във времето, когато Джаксън Менди играеше на "Армията" и направи интересно сравнение между Александър Томаш и ранния Стойчо Младенов.

"Проблемът в ЦСКА е сработването на отбора. Това не е лего - да хванеш 11 кубчета и от тях да направиш отбор. Тези играчи трябва да се запознаят, кой как се движи по терена. Тези неща искат време. До Нова година нямам претенции какво ще се случва като резултати, защото треньорът не е магьосник, който да извади вълшебната пръчица и да направи магия.

2013 имаше подобен случай, когато Стойчо Младенов имаше трима играчи, събраха някакви хора от плажовете и направиха нещо. Първите 10 кръга тези хора се запознаваха. Бях свидетел как се появи Джаксън Менди на една контрола на "Царско село" и всички се чудиха какъв е този човек. Тези неща не стават от днес за утре.

Решението за треньорския пост е добро. Томаш знае къде се намира, свикнал е с изискванията на ЦСКА. Като го слушам, много ми прилича на ранния Стойчо Младенов от 2002-2004 г. - като манталитет и начин на държание. Играчите трябва да се концентрират върху това да станат отбор. Който не го разбира това, през зимата ще му бъде показан пътят.

Следвай ни: