Наставникът на Интер Симоне Индзаги остана доволен от победата с 3:2 в гостуването на Удинезе, въпреки че призна, че неговият отбор е бил способен на по-резултатен успех. Той също така изрази задоволството си от факта, че капитанът на тима Лаутаро Мартинес прекрати головата си суша с двете си попадения срещу фриуланите.

“Момчетата бяха фантастични. Много съм доволен и ги поздравявам, защото Удинезе имаше 10 точки, а Интер дойде тук и направи чудесно първо полувреме. Единствената ни грешка беше, че не реализирахме повече от чистите ни полжения. Също така допуснахме гол в ситуация, в която трябваше да изчистим топката по-добре, но поне не загубихме концентрация след това. Отбелязахме три гола, но, имайки предвид всички създадени от нас положения, трябваше да вкараме още няколко попадения. Както видяхме, играчите на Удинезе два пъти влязоха в наказателното поле и вкараха два гола. На Ян Зомер почти не му се наложи да прави спасявания, така че никога не знаеш какво може да стане в подобни случаи.

Тази сутрин погледнах играчите ми в очите и нямах никакви съмнения, че ще направим подобно представяне. Това беше деликатна седмица след загубата в дербито, но феновете ни както винаги изиграха своята роля със силната си подкрепа. Вече видяхме през този сезон колко е трудно в Серия "А", като всеки мач е невероятно тежък, така че трябва да бъдем по-ефективни при нашите възможности за гол. Лаутаро Мартинес е нашият капитан и всички знаем какво представлява за нас. Той никога не е спирал да работи. Знаем, че понякога нападателите имат подобни периоди. Миналата неделя той пропиля две възможности, от които щеше да се възползва при различни обстоятелства. Сега съм щастлив за него, но най-вече за целия тим, тъй като видях колко наранени бяха футболистите ми след поражението от Милан. Понякога загубите те правят по-силен”, коментира Индзаги след мача.

Следвай ни: