Евертън постигна първата си победа в Премиър лийг през този сезон, след като надделя с 2:1 над Кристъл Палас на “Гудисън Парк”. “Орлите” поведоха с гол на Марк Геи в десетата минута, но “карамелите” постигнаха обрат в началото на втората част след две попадения на Дуайт Макнийл (47’, 54’). Така Кристъл Палас остава без успех и с едва три точки от началото на кампанията.

Джарад Брантуейт стартира в състава на Евертън за първия си мач от началото на сезона. Виталий Миколенко също се завърна сред 11-те. Джеферсън Лерма замени контузения Крис Ричардс в отбора на Кристъл Палас.

Гостите поведоха в десетата минута с първия точен удар в мача. Центриране на Уортън към далечната греда бе свалено с глава от Лакроа за Геи, който от няколко метра се разписа. Домакините така и не успяха да застрашат сериозно вратата на своя съперник, като завършиха първата част без точен удар.

Youuuu make me feel.... @dwightmcneil! 🪩🕺 pic.twitter.com/0sk2BfIzRE

— Everton (@Everton) September 28, 2024

След почивката обаче “карамелите” бързо направиха пълен обрат след два гола на Дуайт Макнийл в 47-ата и 54-тата минута. Първото попадение стана след много хубав удар извън наказателното поле, а след това центриране на Харисън към далечната греда стигна до Макнийл, който стреля в близкия ъгъл за 2:1. Този резултат се запази до края.

Следвай ни: