Байерн посреща шампиона Байер (Леверкузен) в голямото дерби от 5-тия кръг на Бундеслигата. Баварците са безпогрешни дотук и евентуален успех днес със сигурност ще затвърди амбициите им да вземат реванш от “аспирините” и да си върнат бързо титлата. Тимът на Чаби Алонсо пък е с 9 точки дотук в първенството.

Байерн все още не е побеждавал испанския наставник на Леверкузен, който в последните три мача има два успеха и равенство срещу баварския гранд. През изминалия сезон “аспирините” завършиха 2:2 на “Алианц Арена” и разбиха с 3:0 съперника си. Байерн пък ще се надява да спази традицията да вкарва винаги срещу Леверкузен в Мюнхен в последните 34 мача. За сметка на това пък шампионите нямат загуба в гостуване в Бундеслигата в 19 поредни мача.

Mit dieser 1⃣1⃣ ins Topspiel! 🔥👊#MiaSanMia #FCBB04 pic.twitter.com/RD6XqVm8S0

— FC Bayern München (@FCBayern) September 28, 2024

Наставникът на Байерн Венсан Компани няма да може да използва контузените Хироки Ито, Саша Боей, Йосип Станишич, Даниел Перец и Арийон Ибрахимович. Така днес белгиецът е направил само две промени в сравнение с мача с Вердер, като Рафаел Герейро заема мястото на Конрад Лаймер на десния бек, а Серж Гнабри стартира вместо Кингсли Коман. В средата на терена за баварците отново ще са Йошуа Кимих и Александър Павлович, а атаката ще бъде водена от Хари Кейн, подпомаган от Джамал Мусиала и Майкъл Олисе.

Чаби Алонсо пък няма да проблеми и ще може да използва всичко най-добро. Виктор Бонифейс стартира на върха на атаката на “аспирините” вместо Патрик Шик, а зад него ще действат Флориан Виртц и Мартен Терие, който заменя Амин Адли. Джереми Фримпонг и Роберт Андрих също се завръщат сред титулярите в халфовата линия, заменяйки Норди Мукиеле и Алейш Гарсия.

Mit dieser Elf starten wir ins Topspiel gegen den FC Bayern! 🔥

🔜 #FCBB04 pic.twitter.com/NTvpu0BgAZ

— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04fussball) September 28, 2024

БАЙЕРН (4-2-3-1): Улрайх; Герейро, Упамекано, Ким, Дейвис; Кимих, Павлович; Олисе, Мусиала, Гнабри; Кейн

БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН (3-4-2-1): Храдецки; Тапсоба, Та, Инкапие; Фримпонг, Джака, Андрих, Грималдо; Терие, Виртц; Бонифейс

Следвай ни: