Лудогорец U16 надви с 2:0 Септември (София) като домакини в IX кръг на Елитното първенство. След спечелените три точки юношите на „орлите“ еднолично държат лидерството във временното класиране с актив от 25 точки, или с 4 повече от столичния си съперник, но и с мач повече.

И двете попадения в срещата бяха реализирани през първата част. Резултатът откри Джем Андонов в 25-тата минута след асистенция на Преслав Стойков. Само 10 минути по-късно Петър Клявков удвои, а за попадението спомогна асистенция на Васил Иванов.

 

Добрата игра на младите „орли“ разкри пред тях още възможности за по-изразителна победа. Още в 12-тата минута Тимур Мустафа се озова непосредствено пред вратата на Септември, но стражът на столичани спаси неговия изстрел. През второто полувреме Веселин Атанасов излезе очи в очи с противниковия вратар, но топката срещна страничния стълб на вратата. Пропуски натрупаха още Петър Клявков, Васил Иванов и Ястиян Георгиев.

В днешния мач момчетата се изправиха срещу един от най-стойностните отбори в групата. Нашият отбор изигра много силно първо полувреме, в което можехме да си осигурим по-комфортна преднина. През втората част ограничихме пространствата, с което не позволихме на противника да създаде опасности пред нашата врата. Имахме добре изградени атаки, но не успяхме да запишем по-категорична победа. Поздравявам момчетата за себераздаването, изглеждаха почти перфектно. Щабът и ръководството сме доволни от видяното днес, анализира представянето на своя тим наставникът на Лудогорец U16 Милен Маринов.

В предстоящия X кръг на Елитното първенство до 16 години неговите „орли“ ще гостуват на Пирин в Благоевград.

 

Елитните „орли“ на Лудогорец U15 записаха равенство 1:1 срещу Септември (София). Мачът се изигра в комплекс „Гнездо на орли“ като част от IX шампионатен кръг.

Срещата стартира отлично за разградчани, като те пропуснаха да открият резултата по-рано. Изпуснатите три положения за реализация в крайна сметка още в началните минути им костваха и трите точки. В средата на първата част настъпи дезориентация в защитата на Лудогорец и съставът не се представи по най-добрия начин.

През второто полувреме футболистите на Светлин Иванов абсолютно надиграха своя опонент, но и натрупаха куп пропуснати шансове да отбележат. Единственото попадение за домакините реализира  от корнер Витомир Тодоров. Изпуснатите други голови ситуации обаче лишиха тима от Разград от крайната победа.

Поздравявам играчите за демонстрираните характер и  игра в днешния мач. Можем само да съжаляваме за пропуснатата победа, но ако момчетата продължават да играят по този начин, задължително ще сме победители, коментира наставникът на Лудогорец U15 Светлин Иванов.

В следващия кръг на Елитното първенство разградските юноши ще се изправят като гости срещу Спартак (Варна).