Марсилия записа мощна победа с 5:0 над Монпелие в гостуването си от 8-ия кръг на Лига 1 на Франция. Възпитаниците на Роберто Де Дзерби демонстрираха страхотно настроение и голова мощ и можеха да си тръгнат дори с още по-изразителен резултат. Точни за гостите бяха Ели Уаи (1'), Амин Арит (36'), Пиер-Емил Хьойберг (40'), Мейсън Грийнууд (58') и Луис Енрике (73').

Головата фиеста започна още в 1-вата минута. Топката бе центрирана към Джон Роу в наказателното поле, той свали с глава към Уахи, който отблизо засече за 0:1.

В 36-ата минута Улисес Гарсия центрира отляво и намери Амин Арит в пеналта, той овладя и стреля във вратата за 0:2.

Само четири минути по-късно падна третият гол във вратата на домакините. Хьойберг даде началото на контраатака, отнемайки топката в средата на терена, след това той се включи и в предни позиции, за да получи пред наказателното поле и да стреля във вратата за 0:3.

Мейсън Грийнууд добави дежурния си гол в 58-ата минута. Англичанинът получи пас в предни позиции, финтира защитник и стреля във вратата за 0:4.

1 goal + 1 assist tonight with Marseille ⚽️🅰️

Mason Greenwood’s scoring drought is now over 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 pic.twitter.com/gRWoz2EbID

— Ligue 1 English (@Ligue1_ENG) October 20, 2024

В 64-тата минута ситуацията за Монпелие стана още по-неприятна, след като Стефан Джодич спъна в гръб откъсващия се Арит и получи директен червен картон.

В 73-тата минута Марсилия добави и пети гол. Мурийо центрира по земя и топката стигна до Луис Енрике на далечната греда, а той я прати във вратата за 0:5.

С тази победа Марсилия събра актив от 17 точки и излезе на 3-тото място във временното класиране. Монпелие пък продължава да е на дъното с едва 4 спечелени точки до момента.

Следвай ни: