Грандът Барселона се поздрави с девета победа от началото на сезона в Ла Лига. В мач от 10-ия кръг на испанското първенство "лос кулес" пометоха Севиля като домакини с 5:1. По този начин каталунците събраха 27 точки и запазиха преднината си от три точки пред големия си съперник Реал (Мадрид). "Белите" от столицата са втори с 24 точки, а в класирането следват Атлетико (Мадрид) с 20 и Виляреал с 18 точки. Севиля пък е на 13-а позиция с 12 точки.

Начало на головата фиеста даде 36-годишният полски нападател Роберт Левандовски в 24-тата минута. Ветеранът не сбърка от бялата точка, а дузпата бе отсъдена за нарушение на Пеке срещу Рафиня. Само 4 минути по-късно Педри бе точен за 2:0 с блестящ изстрел от дъгата на наказателното поле след пробив и асистенция на младата звезда Ламин Ямал.

В 39-тата минута Лева реализира второто си попадение в двубоя. Той се намираше на ръба на засадата и хитро отклони съвсем леко, но много прецизно топката във вратата след удар на Рафиня.

В края на мача зрителите видяха още три гола. В 82-рата минута включилият се в игра след почивката за Барса Пабло Торе направи резултата 4:0 с удар от близка дистанция, а 5 минути по-късно дойде време и за почетното попадение за андалусийци в мача. То бе дело на Идумбо, който бе изпуснат от защитата на "блаугранас" и се възползва от ситуацията по най-добрия начин. Но и това не бе всичко в срещата, защото минута по-късно Торе опита центриране от фаул, никой не успя да играе с топката и тя се озова в мрежата за втория гол на 21-годишния халф.

Двубоят ще се запомни и със завръщането в игра след доста дълго отсъствие заради тежка контузия на младия халф на Барса Гави, който смени Педри в 83-тата минута.