Необмислен постъпка на капитана Раул Албиол лиши Виляреал от домакински успех над Хетафе в Ла Лига, който щеше да изравни тима с третия в таблицата Атлетико Мадрид. Тимът водеше с 1:0 почти до края, когато защитникът удари без топка футболист на съперника, заради което беше отсъдена дузпа. Мауро Арамбари я реализира, с което столичани се докопаха до точката.

Мачът беше изненадващо отворен и с множество атаки. Секунди преди полувремето “жълтата подводница” успя да излезе напред след попадение на Санти Комесаня.

Времето си минаваше и запалянковците на “Де ла Серамика” предвкусваха победата, когато се стигна до центриране пред вратата на домакините. При борбата за позиция Албиол зашлеви Бертуг Йълдъръм, който се намираше в наказателното поле. На момента съдиите на терена не видяха този епизод, но ВАР се намеси, което в крайна сметка доведе до наказателния удар, от който Хетафе изравни за крайното 1:1.

Интересно е, че Албиол не получи дори жълт картон за постъпката си, което пък щеше да означава изгонването му, защото още преди почивката той беше предупреден официално.

Следвай ни: