Водещите тенисисти на САЩ ще се противопоставят на Канада в груповата фаза при дебюта на Коко Гоф в третото издание на турнира за смесени отбори "Юнайтед Къп" в австралийските градове Сидни и Пърт в началото на следващия сезон.

Третата в световната ранглиста Гоф ще се присъедини към американския отбор заедно с Тейлър Фриц, Денис Кудла, Робърт Галоуей, Дезире Кравчик и Даниел Колинс, която наскоро промени решението си да се оттегли от тениса в края на сезон 2024.

При днешния жребий американците попаднаха в група А в компанията на тима на Канада и още един отбор, който все още не е определен, а мачовете ще се играят в Пърт.

Решението за 17-ия и 18-ия отбор, които ще участват, ще бъде базирано на световните ранглисти на 19 ноември, но организаторите потвърдиха, че сърбинът Новак Джокович е решил да не включва турнира в подготовката си за Откритото първенство на Австралия.

Защитаващият титлата си отбор на Германия, който ще бъде воден от третия в класацията Александър Зверев ще се изправи срещу Китай и Бразилия в група Е, също в Пърт. Очаква се Зверев да бъде най-високоранкираният тенисист в надпреварата в отсъствието на Яник Синер и Карлос Алкарас, тъй като Русия на петия в света Даниил Медведев не може да участва заради санкциите към страната по повод военната инвазия в Украйна.

Беларус е изключен по същата причина, така че шампионката от Откритото първенство на САЩ и Откритото първенство на Австралия Арина Сабаленка ще отсъства. На линия обаче е носителката на пет титли от турнирите от Големия шлем Ига Швьонтек, която ще води Полша в група В срещу Чехия и Норвегия в Сидни.

"Мисля, че списъкът тази година е най-силният, който съм виждал в трите години на провеждане", заяви турнирният директор Стивън Фароу.

"Имаме шест тенисистки от топ 10 при жените и шестима от топ 12 при мъжете. Ще бъде абсолютно брилянтно състезание", добави той.

Домакинът Австралия, воден от Алекс де Минор, ще играе мачовете си от група  F в Сидни срещу Великобритания и един отбор, който ще стане ясен впоследствие.

Турнирът ще се проведе от 27 декември до 5 януари, а финалът ще се състои в Сидни.
Група A - САЩ, Канада, допълнителен отбор
Група B - Полша, Чехия, Норвегия
Група C - Гърция, Казахстан, Испания
Група D - Италия, Франция, Швейцария
Група E - Китай, Германия, Бразилия
Група F - Великобритания, Австралия, допълнителен отбор

Следвай ни: