Независимо че вече е напълно възстановен, Френки де Йонг изненадващо не се появи в игра за Барселона срещу Севиля в неделя вечер, което повдигна въпроси. Според “Радио Каталуния” в случая това е било вид наказание от треньора Ханзи Флик заради непрофесионално отношение.

Ден преди мача на “Монтжуик”, по време на пресконференцията си, наставникът каза, че обмисля дори да пусне Де Йонг като титуляр. После обаче нидерландецът се оказа сред резервите и дори не се появи като смяна. Логично се появиха съмнения, че това вероятно е било заради някакъв здравословен проблем, имайки предвид факта, че Де Йонг дълго време се възстановяваше от контузия. Според каталунското издание обаче Флик е санкционирал играча заради цялостното му отношение към професионалните задължения в последно време, без обаче да се дава конкретен пример.

По сходен начин намиращият се в силна форма Жул Кунде беше оставен резерва за сблъсъка с Алавес на 6 октомври. Оказа се, че това тогава било наказание към французина, който бил закъснял за среща на отбора.

Следвай ни:

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages