Кадър: Диема Спорт

Черно море победи Лудогорец с 2:1 в мач от 31-вия кръг на Първа лига на стадион "Тича" във Варна и излезе на четвърто място с 48 точки и мач повече от петия и шестия. С по 47 точки са Ботев и Берое. Тази вечер беройци гостуват на Левски, а в понеделник ботевци приемат ЦСКА.

Резултата откри Георги Илиев в 20-ата минута, а в 34-ата Драгош Григоре изравни. В 54-тата минута отново Илиев изведе "моряците" напред. И двата гола на Георги Илиев бяха шедьоври - първия от фаул, а вторият със странична ножица.

Любопитно е, че Черно море за първи път побеждава Лудогорец два пъти в едно първенство. Както е известно, варненци ликуваха като домакини и на 23 февруари, когато спечелиха с 1:0.

В началото гостите организираха опасна атака след пробив отляво на Вандерсон, но никой от съотборниците му не успя да засече прострелното центриране по земя, пише Sportal.bg.

Постепенно "моряците" се изнесоха в по-предни позоции и на свой ред осъществиха две добри атаки през зоната на Сисиньо, но те бяха спрени заради тънки засади.

По-добрата игра на моряците даде резултат в 20-ата минута. Тогава домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар на 25 метра пред вратата на разградчани. Георги Илиев стреля над стената и вкара -1:0 за Черно море.

В 31-ата минута Лудогорец отправи първия шут по посока на Дюлгеров. Виктор Генев не успя да играе с топката след центриране на Вандерсон от фаул, но от 3-4 метра Моци стреля в аут. Само две минути по-късно варненци като по чудо не вкараха втори гол. Те разиграха добре след изпълнение на фаул, последва центриране отдясно към Василев, който намери Пламен Димов, защитникът стреля с глава от 2-3 метра, но в аут.

В ответната атака, дошла в 34-ата минута, Лудогорец изравни. Разградчани спечелиха корнер, последва центриране на близката греда, където Григоре бе изпуснат и с глава направи 1:1.

В 52-рата минута Ндонгала центрира отдясно и Георги Илиев със страхотна странична ножица направи 2:1 за Черно море.

"Моряците" продължиха да играят тактически по-правилно и дисциплинирано. Подопечните на Илиан Илиев не позволяват на шампионите да стигната до вратата им и използват всяка възможност за бързи атаки, за да вкарат трети гола и поставят точка на спора. 

В 64-тата минута Ради Василев се откъсна отляво, но Ренан излезе навреме и се справи.

В 66-ата минута Аристот Ндонгала направи уникален пропуск. Топката бе свалена с глава от Генев, а вратата бе празна, след като Ренан увисна, но от границата на вратарското поле Ндонгала шутира ниско край страничната греда.

В 68-ата минута Сисиньо спъна Кононго и от щаба на Черно море поискаха реферът да му покаже втори жълт картон, но Николай Йорданов не го направи. 

В 81-вата минута Иван Дюлгеров излезе да боксира топката, но удари неволно и Виктор Генев, който малко след това напусна принудително заради контузията.

В 89-ата минута Дюлгеров изби нисък удар на Шверчок, последва меле, след което Вандерсон шутира в аут.

В началото на 6-минутното продължение току що влезлият Петър Витанов се озова на добра позиция, но Недялков блокира удара му и кълбото излезе в корнер.

Съставите: 
 

Черно море: 25. Дюлгеров, 5. Станчев, 70. Димов, 4. Генев (84 - 17. Костадинов), 41. Кононго, 38. Ндонгала, 7. Андраде, 21. Илиев (90 - 16. Витанов), 71. Панайотов, 72. Родриго (55 - 9. Фенуш), 10. Василев

Лудогорец: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 21. Григоре, 3. Недялков, 12. Анисе (69 - Юсеин), 18. Дяков, 77. Попа (58 - 12. Лукоки), 84. Марселиньо (69 - Кешеру), 88. Вандерсон, 70. Шверчок

Съдия: Николай Йорданов

Жълт картон: Андраде, Станчев/Сисиньо, Шверчок

 

Снимки вижте ТУК

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html