Снимка: Булфото

Във връзка с посрещането на Благодатния огън, предстоящото литийно шествие и пасхалното богослужение тази нощ, движението на автомобили около Катедралния храм „Св. Успение Богородично“ и подходите към него ще бъде ограничено.

Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Областната дирекция на МВР. В празничната нощ екипи на Пътна полиция ще работят за максимално облекчаване на потока на автомобили към храмовете, където ще се осъществяват боголсуженията. През изминалите дни служители на Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението са извършили проверки на всички църкви и православни храмове в областта, в които ще се провеждат служби.

Проведени са беседи със свещениците и са дадени указания, с цел ограничаване на предпоставките за възникване на пожари и организиране бързата евакуация  в случай на произшествие. Служители на Областната дирекция на МВР ще следят за сигурността пред църквите в града, както и в някои от малките населени места.

Допълнителен ресурс от полицаи е предвиден и за опазването на реда в курортните комплекси, където по предварителни данни се очакваше да пристигнат близо 15 000 гости.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html