Отборът на МФК Тича Варна (родени 2007 г.) спечели първенството по "Футбол 9" в зона Варна. Водените от Ивайло Станчев таланти записаха безпрецедентните 18 победи в 18 мача, в които отбелязаха 110 гола и допуснаха само 11, като завършиха като едноличен първенец на 11 точки пред втория в класирането ФК Олимпик Варна и на 14 точки пред отбора на Черно море, родени 2008 г.

Тича защити титлата си, след като миналата година спечели и първенството по "Футбол 7". Сега предстоят регионални финали срещу първенците от зона Русе на 01.06.2019 г., които ще се играят в гр. Суворово. След това младите футболисти ще заминат за Несебър, където ще участват на силния международен турнир "Купа Южно Черно море 2019", вече във формат "Футбол 11", като това ще е част от подготовката на футболистите за предстоящия сезон, в който ще мерят сили с елитни школи като Черно море Варна, Лудогорец Разград, Дунав Русе, Спартак Варна, местните клубове от Шумен, Търговище, Силистра и др.

"Много съм доволен от изминалия сезон. Конкуренцията не спира да расте. Има все повече клубове, които участват активно в първенствата към БФС и по този начин се вдига и нивото. Хубаво е за футбола в града, защото по този начин се обхващат много повече деца, а както знаем конкуренцията ражда качество. Това, което мен ме радва, е, че нашите деца не само не спират да се развиват, а напротив - продължват да вдигат нивото си и са гладни за още успехи. Смятам, че имаме достатъчно широчина в състава и съм оптимист за предстоящия сезон. Знаем, че няма да е лесно, но вярваме в качествата си и ще направим всичко възможно след една добра подготовка всеки да се съобразява с Тича", заяви треньорът Ивайло Станчев. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html