Собственикът на Ливърпул Джон Хенри ясно заяви, че няма никакво намерение да продава клуба, а „Фенуей Спортс Груп“ търси единствено нови инвеститори, които да се включат във финансирането. Още през ноември компанията обяви, че търси подобни партньори, но след това се появиха информации, че американците искат изцяло да продадат клуба. Впоследствие английските медии разкриха, че от FSG са променили плана си и са решили да не продават. Сега за първи път Джон Хенри коментира темата. 

„Знам, че имаше много дискусии и различни цитати относно футболен клуб Ливърпул. Аз обаче се придържам към фактите, а те са, че ние просто формализирахме един текущ процес. Ще бъдем ли в Англия завинаги? Не. Продаваме ли Ливърпул? Не. Преговаряме ли с инвеститори за Ливърпул? Да. Ще се случи ли неща? Вярвам, че да, но това няма да бъде продажба. Продали ли сме нещо в последните повече от 20 години?“, коментира Хенри.

FSG купи Ливърпул през 2010 година срещу 300 милиона паунда. Близо 13 години по-късно клубът е оценяван на 3,7 милиарда паунда.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago