Спортният директор на Ювентус Кристиано Джунтоли вече работи по привличането на голмайстора на Лил Джонатан Дейвид, твърдят медиите в Италия. Канадският национал е обвързан с настоящия си клуб до лятото на 2025 година и няма индикации, че ще подпише нов договор.

Джунтоли е влязъл в контакт с представители на Дейвид, за да разбере срещу каква заплата нападателят би се съгласил да облече черно-белия екип. Преди затварянето на трансферния прозорец от Лил бяха готови да продадат звездата си за около 20 млн. евро, но никой клуб не се съгласи да дава годишно възнаграждение от 6 млн. евро на Дейвид и още 5 млн. бонус на ръка.

Очаква се след края на сезона Дейвид да има още по-големи претенции предвид факта, че следващият му клуб няма да трябва да плаща трансферна сума.

Дали Юве ще вземе нов централен нападател до голяма степен зависи от представянето на Душан Влахович. Сърбинът има само 2 гола от началото на сезона в Серия “А” и на този етап преговорите за удължаване на договора му са замразени.

Следвай ни: