Реал (Мадрид) грабна победата над Алавес с 3:2 в мач от 7-ия кръг на испанската Ла Лига. Белия балет обаче трябваше доста да потрепери до последно. 

Мачът си вървеше спокойно за домакините до 85-ата минута, а те водеха с 3:0. В края на двубоя гостите обаче само за две минути върнаха две попадения и поставиха под огромно напрежение своя опонент.

Старши треньорът Карло Анчелоти записа историческо постижение. Легендарният специалист навъртя мач номер 300 начело на Реал. 

Всичко започна перфектно за домакините. Още в 54-ата секунда Лукас Васкес засече топката в мрежата на съперника за 1:0.


В 39-ата минута магическа комбинация между Килиан Мбапе и Джуд Белингам завърши с убийствен шут на французина за 2:0. Звездата вече има 5 гола от началото на сезона. Повече от него има само Роберт Лeвdндовски от Барселона - 6. 

Скоро след почивката Родриго направи страхотен рейд отдясно и с премерен диагонален удар вкара за 3:0.

Резервата Ендрик в 72-ата минута тресна напречната греда след рикошет в крака на защитник. 

После дойдоха кошмарните минути за публиката на "Бернабеу". В 85-ата Карлос Бенавидес стреля с далечен и премерен шут вкара за 1:3. Секунди по-късно Кике Гарсия вкара за 2:3 и постави Белия балет под силно напрежение.

Белия балет остава на второто място в класирането със 17 точки, с една по-малко от Барселона, но и с мач повече, тъй като не са се изиграли всички мачове от кръга. Алавес е на 8-а позиция с 10 т. 

 

Севиля победи като домакин Валядолид с 2:1 
Головете за домакините бяха дело на Давид Торес (45-автогол) и резервата Еюке в 85-ата минута. Точен за тима на Роналдо беше Кике Перес (56). 

Валенсия и Осасуна завършиха наравно 0:0.