Астън Вила спечели с 2:1 като гост на тима от Лига 1 Уикъмб и стигна до четвъртия кръг на “Карабао Къп”. Двете попадения за бирмингамци паднаха през втората част и бяха дело на Емилиано Буендия (55’) и Джон Дюран (85’ дузпа), а почетното попадение за домакините вкара Ричард Коне (90’) в добавеното време. Мениджърът на Вила Унай Емери бе направил доста промени в своя тим, давайки възможност на част от основните си играчи да починат на фона на натоварената програма на отбора. Именно това бе и причината те да не изиграят най-добрия си двубой, но в крайна сметка все пак прескочиха тази фаза. Междувременно тази вечер бяха изиграни още три двубоя от тази фаза на "Карабао къп":

Футболистите на испанеца можеха да излязат напред още в първата минута, когато Джон Дюран получи добро подаване на границата на наказателното поле, но стреля покрай лявата греда на домакините. Домакините също искаха да демонстрират, че няма да са обречени и ще опитат да дадат качествен отбор, като в 12-ата минута на свой ред те чрез Берири Любала овладя отлична топка, но не уцели вратата.

Резултатът все пак бе открит десет минути след началото на втората част, когато Ян Маатсен направи добър пробив и центрира, топка бе лошо изчистена от защитниците на Уикъмб, от което се възползва Буендия, който реализира първото си попадение от повече от година насам. Именно този гол се оказа и решаващ до голяма степен в срещата, защото той накара гостите да играят доста по-добре. Те стигнаха до втори гол след много спорна дузпа срещу Джон Дюран пет минути преди края на срещата и сякаш реши мача.

Тимът от Лига 1 обаче все пак стигна до почетно попадение дълбоко в добавеното време чрез Ричард Коне. То бе до голяма степен плод на изключително нелепа грешка на бранител на бирмингамци, който доста некачествен опит за връщане към вратаря. Жребият за следващия кръг в турнира ще бъде изтеглен утре.

Следвай ни: